7,5 kg kjøtt: 4,2 kg oksekjøtt uten fett, 3,3 kg sauekjøtt med fett
450 g løk
200 g salt (prøv m litt mindre først, justér opp etter prøvekoking)
15 g malt pepper (kunne ha vært mer)
4,5 g malt ingefær (kunne ha vært mer)
27 g hel karve (passelig)
450 g potetmel
75 g hvetemel (tilsammen)
2,5-3 liter kraft (silt gjennom klede)
Kjøtt og løk malen og blandes godt. Veldig, veldig godt i maskin.
Krydderet blandes godt med litt hvetemel og has i deigen.
Spe litt og litt med kraft.
Ha i potetmel og hvetemel. Bland godt.
Kok prøvepølse (trekkes 20 min).
ca 10 m svinetarm str 38/40.
Alt må være kjøleskapskaldt. Arbeidstemperatur 10-15 grader.
Ikke for stramme pølser.
Tenk at tarm kommer i størrelse 38/40. Betyr det en gris på størrelse med en person i størrelse 38/40?
ReplyDelete