Sunday, February 4, 2018

Pølse

7,5 kg kjøtt: 4,2 kg oksekjøtt uten fett, 3,3 kg sauekjøtt med fett

450 g løk
200 g salt (prøv m litt mindre først, justér opp etter prøvekoking)

15 g malt pepper (kunne ha vært mer)
4,5 g malt ingefær (kunne ha vært mer)
27 g hel karve (passelig)

450 g potetmel
75 g hvetemel (tilsammen)
2,5-3 liter kraft (silt gjennom klede)

Kjøtt og løk malen og blandes godt. Veldig, veldig godt i maskin.
Krydderet blandes godt med litt hvetemel og has i deigen.
Spe litt og litt med kraft.
Ha i potetmel og hvetemel. Bland godt.

Kok prøvepølse (trekkes 20 min).

ca 10 m svinetarm str 38/40.

Alt må være kjøleskapskaldt. Arbeidstemperatur 10-15 grader.

Ikke for stramme pølser.

1 comment:

  1. Tenk at tarm kommer i størrelse 38/40. Betyr det en gris på størrelse med en person i størrelse 38/40?

    ReplyDelete