Samme gullhøna fra prior. 1/4 sellerirot, 2 gulrøtter, 1 purre, 3 laubærblad, 20 pepperkorn, 6,5 liter vann, 4 sukkerskjeier salt. Plata på 4, vente på at kaffen ska trekke. Har betta den litt sammen.
Det kokte opp pent og pyntelig. Æ slo ned plata, skumma av. Men så slutta det å koke. Hm.
Idag ska æ prøv å lag saus. Det blir jo da en slags hollandaise/bernaise, altså eggeplomme og smør sånn som det står om i Kogebog for by og land. Vi får se.
Forrige gang va vi fem voksne. Nu e vi mæ, Øystein, Susan, Rebekka, Vegard, Tieri, kona og sønnen. Altså åtte voksne, pluss Johanne, Bjørn og dattra, tre onga. Så da e vi dobbelt så mange som forrje gang på like mye høne. Derfor lage æ forrett. Kald agurksuppe.
5 agurka
3 vårløk
1 nevve ruccola
5 dl gresk yoghurt
1 pk kremflløte + litt lettmelk
Salt og pepper
Røykelaks
Agurken skrelles og frøan skrapes ut. Kuttes i bita. Hakk vårløk og ruccola. Mos alt med stavmikser. Tilsett yoghurt og fløte/melk. Smak til med salt og pepper. Serveres med finstrimla røykelaks på
toppen.
Og det skal æ selvfølgelig servere med brød og smør.
I tillegg til ovnsbakte rotgrønnsaker servere æ også potetmos til middagen.
Tilslutt kommer rabarbrakake med is til dessert.
Da håpe æ alle blir mett.
Etter at høna hadde kokt/trekt i ca tre tima, og deretter fådd avkjølt sæ, delte æ den i to med saks og avbitertang. I bunnen av ei langpanne la æ fire epler delt i bita, litt sviska og litt mandla. Så stekte æ den på 200 grader i ca 20 minutter nestn øverst i ovnen. Da va steiketermometeret oppe i 65 grader, så æ kunne nok tadd den ut litt før.
Sausn fikk æ ikke til. Prøvde med eggeplomme og klarna smør i vannbad, men det blei for varmt og eggeplommen koagulerte. Æ kunne selvfølgelig prøvd en gang til, men æ orska ikke.
Kaka steika æ midt i ovnen, og etter 45 minutter lukta det brent, og æ satt den litt lengar ned de siste 15 minuttan. Så neste gang må æ vel sett den litt lengar ned fra starn av.
Evaluering:
Dattra kom ikke, og han Vegard kom ikke. Potetmosn (12 store poteta) blei spist opp. Mye grønnsaker og bare pittelitt høne igjen.
No comments:
Post a Comment