Friday, September 26, 2014

Ripsis

Han Øystein ønska sæ ripsis, og det passe jo godt sidn vi har mye rips men egentlig ikke spis så mye av det.

Æ tok opp en melkekartong fra frysern. Da kom han på at det va selvfølgelig ikke ripsis han mente, men tyttebæris. Det får bli neste gang, nu va det ripsis.

Æ kokte bæra sakte opp og lot det koke til dem fikk rosin-looken. Silte av.
Piska i 6 (eller 8) skjeier med brunsukker. Satt i kjøleskapet til avkjøling. Målte opp 2,5 dl, tenkte det va nok.

Helte nån dråpa ripssaft i bunnen av hver silikonmuffinsform (12 stk). Satte i frysern sålenge.

Piska eggedosis av 3 eggeplommer, 1 dl sukker og 2 ts vaniljesukker. Tilsatte ca 1 dl ripssaft.

Piska krem av én pakke fløte. Tilsatte ca 1 dl ripssaft.

Blanda eggedosis og krem. Hadde oppi forman.

Det blei litt røre og litt saft igjen. Hadde det oppi en anna beholder.

Nu står dem og fryses inn.

Ripssafta, når den piskes, får et fint skumlag på toppen. Pynta nån av forman med en litn dert. Ser ut som det går bra i frysern.

No comments:

Post a Comment