Æ bestilte selribbe av han Johs for snart et år sia. Det blei ligganes i frysern hos han, men nu sku han på jakt, og ville ha tømt frysern. Sist æ spiste selkjøtt va nåkka ekle salte greier fra Eide. Men orntli selkjøtt, sånn som æ fikk servert det i Qaqqortoq me spekklag, det drømme æ enda om. Sannsynligvis må æ da få det blodferkst, og kanskje tilogmed fra et ungdyr.
Uansett, æ tilberedte selribbe i ovn. Salt og pepper. Tynne baconskiver oppå. Ribba på ei rist midt i ovnen, langpanne med vann under. 175 grader til steiketermometeret viste 75 grader (ca to tima). Så lot æ det hvile me åpen ovnsdør i en halvtime. Serverte med potetmos og grønnsaker.
Og det blei ihvertfall veldig mye bedre enn det der fra Eide. Men, litt for mye transmak etter min smak. Litt som hvalkjøtt som har logge to-tre dage i kjøleskapet. Det e ikke så lett å finne oppskrifter på selribbe. Æ fant tilslutt ei fra Newfoundland.
Han Johs hadde gjedd mæ to ribber, men æ trudde det bare va ei, så da hadde æ ei hel igjen som æ måtte skynd mæ å bruke. Æ lagde selgryte av det, omtrent som levergryte.
Skjer kjøttet i biter (ikke så lett med ei ribbe, men det går)
Vend i mel, salt og pepper.
Steik i jerngryte med mye smør.
Ta opp.
Steik en løk.
Hell i én liter vann og fire dl grønne linser.
Kok i 30 min til lindan nestn e ferdig.
Tilsett kjøttet.
Tilsett grønnsaker. Æ brukte én brokkoli, en rød og en grønn paprika, og nåkka selleristilka.
Kok opp.
Sidn vi allerede hadde spist middag, så stappa æ bare alt i frysern.
No comments:
Post a Comment