Tok utgangspunkt i oppskrifta 'Lammegryte'. Økte litt på kryddermengden. Gikk tom for endel krydder, men erstatta det med litt forskjellig som æ fant i skuffa.
Kjøttet blei reinskjært og så blei det kokt kraft på 2 av låran (bein pluss avskjær pluss løk og krydder). Det va d han Sverre Gjørvad som gjor, så der har æ ikke helt kontroll. Brukte mye tid på å få kokt krafta inn.
Det blei litt mat igjen, men ikke så mye. Det blei servert fine rundstøkka til.
3
lammelår, til sammen 10 kg, ca 6-6,5 kg kjøtt
24
mellomstore løk
48
gulrøtter (usorterte)
24 bokser
tomat
2 hvitløk
2 kg
yoghurt (kunne vært en til)
3 agurska
3 posa
koriander (kunne vært to til)
4 posa
cashew (én for mye)
35 dl ris
OK
Krydder,
200 g
1 cayenne
1
gurkemeie
1 cummin
1
koriander
1
kardemomme
1 ingefær
2 garam
masala
Garam
masala:
- 2 ts koriander
- 2 ts spisskummen
- 2 ts kardemomme
- 2 ts kanel
- 0,5 ts allehånde
- 0,5 ts chili
- 0,5 ts malt sort pepper
- 0,5 ts nellik
- 0,5 ts malt muskat
fra mariannedebourg.no
No comments:
Post a Comment