Tuesday, January 10, 2017

Muslibrød

TRINN 1
  • 150 g helkorn av hvete
  • 200 g solsikkekjerner
  • 50 g linfrø
  • 5 dl kokende vann
TRINN 2
  • 425 g hvetemel
  • 50 g store havregryn
  • 1 ts salt
  • 1 ss maltekstrakt
  • 50 g hasselnøttkjerner, hakket
  • 50 g valnøtter, hakket
  • 25 g fersk gjær (eller 1/2 pose tørrgjær)
  • 2 dl vann (ca. 30 grader)
  • 50 g tørka tranebær
  • 2 brødformer (ca. 1 1/2 liter)
Bland sammen kjerner og frø og rør det sammen med kokende vann. La det stå i trekke i minst 3 timer, men gjerne over natten.
Bland deretter sammen mel, salt, gryn, gjær, maltekstrakt og nøtter og ingrediensene fra ”trinn 1”, og bland sammen med vannet. Du skal nå ha en litt klissete deig. Tilsett tranebær og bland. Dekk bakebollen med plast eller lokk, og la deigen heve til omtrent dobbel størrelse.
Del opp deigen i 2 emner, form brødene raskt og legg dem i smurt brødform. 
La brødene etterheve under klede eller plast i 45-60 minutter. Stekes ved 200 grader (over- og undervarme) på nederste rille i 40-45 minutter, til brødene er gyllen og gjennomstekte.

Fra Trines matblogg (redigert).

Funka fint.

No comments:

Post a Comment