Friday, October 4, 2019

Faktisk verdens beste sjakkruter

Verdens beste SJAKKRUTER! villmarkshjerte.no

For å lykkes må man la deigen hvile nok, og skjære sjakkrutan i tynne nok skiver.



I dag tenkte jeg at jeg skulle dele en oppskrift med dere. De er på verdens beste sjakkruter. Oppskriften er gammel, men ikke så ulik de dere finner på nettet ellers, men for å få virkelig gode sjakkruter må man følge en fremgangsmåte som få oppskrifter beskriver. Min oppskrift gir bøttevis med sjakkruter... (Denne gangen fikk jeg 165 stykker, men det kommer litt ann på hvor store pølser og hvor tykke man lager dem!)

Sjakkruter
500 gram smør
(ikke margarin)
375 gram sukker
600 gram hvetemel
4 ss vaniljesukker
2 ss bakekakaopulver
1 ts bakepulver


Så leter du frem "foodprofessoren", og stapper de myke smørterningene, sukker, mel, vaniljesukker og bakepulver oppi. La "foodprofessoren" gå lenge og vel, til du har en fin-fin deig. Denne er nå ca 1500 gram. Ta halvparten, ca 750 gram ut av bollen og ha kakaopulver i. Så lar du maskinen gå litt til. Nå sitter du igjen med en bolle med lys deig og en med mørk.

Nå må denne stå kaldt i 3-4 timer. Før du deler hver deig i fire deler, og lager fire 30-40 cm lange rimelig firkanta "pølser" av hver av dem. Monter to lyse og to mørke "pølser", til en sjakkruta firkant. Da har du to 30-40 cm lange sjakkruta "firkant-pølser". Så må disse stå kaldt til "dagen derpå", innpakka i aluminiumsfolie. Hos oss er det ikke nødvendig å ha dem i kjøleskapet, de holdes kalde nok på kjøkkenbenken over natta!!! Brr.... det er kaldt på kjøkkkenet om morran!!! ;-)

Så skal de skjæres opp i 3-4 mm tykke biter og legges på en bakepapirkledd stekeplate, og stekes i ovnen på 200 grader, til de har fin farge. Det går fort, og du kan ikke slippe øya av dem, for da blir de fort svidd!!! Selv pleier jeg steke dem litt forbi fin farge... filosofien er; bedre med litt for mye enn litt for lite stekt!!!

"Kluet" for å gå gode sjakkruter, ligger i all ventingen. Deigen må få tid til å smaksette seg. Så er det bare å fiske dem ut av ovnen, og håpe at det er noen igjen når du skal sjekke om de er avkjølt nok til å puttes i kakeboksen!!!

No comments:

Post a Comment