Salte mandla:
300 g mandla
5 dl vann
4 sukkerskjeier salt
1 ss smør
Kok mandlene i saltlake i 5 min. Sil av. Legg på bakepapir i langpanne. Ha i smør. Tørk på 125 grader midt i ovnen i 1-2 timer til de er tørre. Rist på langpanna av og til. Funka fint.
Brente mandla:
300 g mandler
90 g sukker
1 dl vann
1 ss smør
Kok mandlene i sukkerlake til alt vannet er forsvunnet. Ha plata på kanskje 4. Når mandlan blir grå starte moroa. Rør og rør og rør mens sukkeret karamelliseres. Ha i smør på slutten. Avkjøles på bakepapir. Skill dem før dem stivne.
Æ tok av gryta for tidlig, så alt sukkeret va ikke karamellisert. Dessut sku æ ha brukt jerngryta trur æ, og ikke den kobberkjelen, den va litt litn.
Planen e å gje litt til han Eirik og dem. Som julegave. Og æ må kjøpe te. Trur æ.
No comments:
Post a Comment