Forrige gang blei kjøttet veldig mørt og fint. Sto kanskje inne pittepittelitt for lenge, for det kjøttet som va øverst blei litt mørkt. Grønnsakerne va (selvfølgelig) helt ihjelkokt. Hadde omtrent samme konsistens som utkokte kraftgrønnsaker. Så den her gangen blir det litt annerledes.
Lammebogen e fortsatt ca 1 kg.
- Deler bogen i to sånn at den får plass i gryta.
- Gnir den inn med salt og pepper og bruner den i ei blanding av smør og olje, og tas ut.
- 2 gulerøtter, 1 løk, 3 store mandelpoteta, 1 kinesisk hvitløk og 1 kvast rosmarin gis litt lett farge, og tas ut.
- Legg ei potetrist i bunnen. Hell på 1 liter fenalårkraft. Legg kjøttet oppå.
- Sett gryta i ovnen med lokk på 70 grader.
Nu ska den stå en hel dag. Plan' va å gå på jobb, men det ser ikke ut til at det skjer. Men æ late som æ e på jobb og lar det stå helt i ro.
No comments:
Post a Comment