Møljesesongen e godt i gang. Ifjor lagde æ ei så sykt god mølja. Han Øystein Jens va spesielt begeistra for levra. Ka kunne det vær som gjor levra mi så god? Plutselig kom æ på det; æ hadde glemt å ha eddik oppi kokevannet. Og ka ska man nu egentlig me den edikken? Min teori e at den e havna der den tida der levra ikke va like fersk som idag. Jada, jada, æ høre alle protestan fra Mosjøen, langs hele kysten helt ned til Kvitsjøen. Men det dåkker ikke tenkte på e at alt av fisk blir umiddelbart lagt på is/kjøla, og den kommer ikke ut i romtempratur før den ska opp i kokevannet. Derfor treng vi ikke edikk til levra idag.
Akkurat korsn oppskrift æ føllte, det huske æ ikke, så æ har nu rota litt rundt på nettet igjen, for å prøv å få det til like bra som ifjor. Vi e 11 til bords; mæ, Øystein, ungan, Tieri, kona, sønn', dattra, Svein Harald, Heidi og en nyansatt i bladet Tromsø.
Plan e som følger.
- Dampe gulrøtter og poteta.
- Trekke fisken i lettsalta vann i 5 min.
- Pakke rogna inn i matpapir, surre med hyssing. Koke i lettslata vann i 40 min.
- Rense rogna. Koke den lammi finhakka løk, pepperkorn og laubær i veldig lite vann i 20 min.
2,5 kg torsk
550 g lever
800 g rogn
Flatbrød og smør.
Så får vi se.
-------
Det gikk bra. På tross av at sikringa på ovn' gikk og han Tieri og dem va en halvtime for sein. Fisken trengte nærmere 10 min. Akkurat passe me mat, eller litt for lite. Pittelitt fisk og pittelitt lever igjen.
No comments:
Post a Comment