For ei stund sida så lagde æ åtte små pizzabunna og frøys dæm halvstekt med tomatsaus. I forrje uke nøyt æ godt av det. Etter ei hel uke me brød til middag blei det to kjappe pizzamiddaga på rad. Oppskrifta e klipp og lim fra en blogg som har henta det fra ei bok.
8 pizzabunner
6 dl lunkent vann (ca 25 grader)
1 dl olivenolje
1/4 pakke fersk gjær, eller 3 g tørrgjær
1 ss sukker
1 kg hvetemel (gjerne «00″ pizzamel), siktet
1 ss salt
Bland vann, olje, sukker og gjær i en kjøkkenmaskin og kjør med
eltekrok i ca 3 minutter. Sikt i melet, ha i salt, og elt videre i ca 15
minutter. Deigen skal være myk og smidig. Er den ikke det, elt videre.
La deigen hvile i ca 20 minutter på godt melet underlag. Del i 8 emner
(200 g hver), form fine boller, og legg på oljet stekebrett. Dekk med
plast og la emnene heve i minimum 3 timer. Når pizzaemnene er ferdig
hevet (til dobbel størrelse) kjevles hver bunn ut til en tynn leive.
Sett ovnen på full guffe. Min går til 250 grader. Stek hver pizzabunn
i ca 3 minutter og legg på rist. Bunnene er da halvstekte. Pakk alle
bunnene inn i en ren platpose og legg i frysen mens de fremdeles er
lunkne. Og når du da til slutt blir pizzafysen, er det bare å hente
hjemmelaget pizzabunn i frysen. Legg på fyll, stek på 230 grader i ca 6
minutter, og nyyyyt!
Det skal altså en del elting til. Dem va også treg å heve, og det måtte litt øvelse til før æ fikk teken på kjevlinga. Men det blei veldig bra. Æ lagde også tomatsaus, men akkurat korsn æ lagde den, det huske æ ikke nu længar.
Uansett, det blei veldig bra. Skikkelig fin sprø bunn. Og så middag på null komma svisj.
No comments:
Post a Comment