Æ sku lag middag idag, og me lite eller ingenting i kjøleskapet gikk æ til butikken for å se ka æ fant der. Æ vil helst ikke kjøpe kjøtt, sidn vi har så mye i frysern. Kylling frista ikke. Æ sto en halvtime foran nån støkka me røkt blåkveite før æ slo det fra mæ. Va innom tanken på å kjøpe salmalaks og lage sushi, men prisn blei litt for stiv. Så tilslutt endte æ på røkt makrell. Og så va æ innom frukt- og grønnsaksdisken for å se ka som kunne friste idag. Der fant æ rosenkål og grønn asparges. For at aspargesn ska bli go, så må man ikke overkoke den, på lik linje me andre grønnsaker som vokse over jorda. Så finns det også et par ekstra triks;
- Snitt aspargesen som en blomsterkvast og sett i vann. Da blir den litt mer spretten.
- Hodet eller blomstn eller ka det hete ska ikke nedi kokevannet. Bunt derfor aspargesn sammen, og finn et eller anna du kan ha oppi gryta sånn at buntn står.
- Kok opp vann, me slaa tog litt sukker. Æ tok 2 sukkerskjeier salt, og ei sukkerskjei brunt sukker på ca 3-4 liter. Det va passe, trur æ.
- Ha oppi aspargesn når vannet koke, og la det koke/trekke i 1-2 min.
- Ikke vær redd for å ta aspargesn opp for tidlig. Rå asparges smake også veldig godt. Overkokt asparges smake ikke godt.
"Asparges skal kokes til konsistensen er såpass fast at kvinnen rødmer, men ikke så myk at mannen blir skamfull."
Og ellers, ovnsbakt rosenkål og sennepssaus. Og øl.
No comments:
Post a Comment