Tuesday, November 18, 2014

Lammegryte

To pakka (ca 800 g) suppekjøtt av lam. Ganske mye bein her.
2 rødløk
1 sjalottløk
4-6 fedd hvitløk
litt knust ingefærgodter (se anna oppskrift). originaloppskrifta sir 1 ss fersk, revet.
2 ts peperoncinei
1ts gurkemeie
1 ts spisskummin
1 ts koriander (malte frø)
2 ts garam masala
1 ts kardemomme (trur æ glemte det)
tørska korianderblad. orginaloppskrifta sir ferske, men det fant æ ikke.
2 pakka hermetiske tomater
1 dl hakka cashewnøtter
(3 dl kokosmelk. tilsatte det aldri)
salt

- Bland alt krydderet i ei lita skål
- Finhakk løk og hvitløk, og steik den blank i olje.
- Ha i krydderet og steik videre i 2-3 min.
- Ta alt opp.
- Brun kjøttet godt, gjerne i flere omganger.
- Tilsett løk- og krydderblandinga, og de hermetiske tomatene.
- La det småkoke i 1,5 time.
- Smak til med salt.

Nu skulle man egentlig tilsette kokosmelk, men gryta va så god, at det torte æ rett og slett ikke. Drylte på med nøtter og serverte med couscous.

No comments:

Post a Comment