Sunday, November 23, 2014

Focaccia

Dagens Næringsliv har fådd sæ ny aviskokk, eller kanskje han e baker. Uansett sku æ prøve focacciaen hannes. Det blei stort sett bare rot, for oppskrifta sir nå anna enn det han sir i videoen.

3,5 dl romtemperert vann (æ hadde det litt kaldere)
15 g gjær
530 g sikta hvetemel
10 g salt (æ brukte rosmarinsalt)
olivenolje til pensling
litt maldonsalt til å strø oppå
urter (hadde ikke)
evt. oliven, kapers, etc.

Løs gjæra opp i vannet. Tilsett mel og salt. Elt til en ganske blaut deig. (Min blei ganske fast, så hold heller litt igjen på melet.) Ha i oliven på slutten av eltetida. (Æ hadde det i under brettinga, og det va ingen god idé.) La heve ca en time under plast til dobbelt størrelse. Ha deigen på melet bakebord. Dra forsiktig ut til en firkant, og brett dobbelt. Dra ut og brett dobbelt igjen. La heve én time under bakebollen. Dra ut og brett dobbelt. La hvile oppå steikeplate med papir i 15-20 min. Dra ut til passe størrelse. Ha på urter. La heve én time under plast.

Forvarm ovnen til 230 grader. Ha på salt. Sett focacciaen inn. Sett ned til 190 grader. Steik i 35 min. Æ satt det inn i midten, men fløtta det ned etter ca 20 min.

Pensle med olivenolje akkurat når den kommer ut av ovnen. Avkjøl på rist.

Det blei helt ok, men langt fra fantastisk. Æ trur mye skyldtes den harde deigen, og at æ la oliven og kapers i midten før den siste brettinga. Æ tenkte det sku være halvt om halvt for dem som ikke like kapers.

Kapers funka fint. Ga bare et slags hint, og overdøvde ikke på nån måte.

No comments:

Post a Comment