4 kyllinglår
1 løk
4 gulrøtter
hvitløk
timian
rosmarin
salt
smør
Del løken og gulrøtterne i fire. Rens nån fedd hvitløk. Legg det i bunnen av ei jerngryte.
Gni låran inn med salt. Ha smør i panna. Steik på begge sider, skinnsida først, på 4, til skinnet e sprøtt. Ha restn av fettet (evt kok ut panna pittelitt) over i jerngryta. Legg kylling og krydderkvasta lagvis. Steik i 2-3 tima med lokk på 150 grader. Hell av sjy etterhvert hvis det blir mye. Serveres feks med
Potetsalat:
kokte, kalde poteter
olivenolje
rødløk
cherrytomat
timian
salt
balsamico
gresskarkjerna
ruccola
Skjær rødløk i tynne skiver. Del tomat i to. Bland med salt, olivenolje og balsamico. La stå i kjøleskapet og hvile en time. Bland potet, olivenolje og timian (grovhakka). Hvil i kjøleskapet. La ruccolaen stå i isvann i kjøleskapet. Slyng salaten, bland alt. Rist frøan i panna, strø over.
No comments:
Post a Comment