Æ fant den her oppskrifta på Trines matblogg:
-
200 gram smør
-
200 gram melis
-
2 egg
-
2 ts vaniljesukker
-
4 ss maizenna
-
350 gram hvetemel
-
1 ts bakepulver
-
tykt syltetøy
Bruk
kjøkkenmaskin og rør smør og melis lyst og luftig. Rør inn egget og rør til deigen blir kremete. Sikt inn
hvetemel, maizenna, vaniljesukker og bakepulver. La deigen hvile i minst en time i
kjøleskapet. Rull deretter deigen til en pølse og del opp passende
emner. Jeg laget de ganske store denne gangen og fikk ca 24 stykker. Når
jeg lager de til jul lager jeg mindre kjeks, og det blir da ca 40
stykker. Trill ut kuler og sett på bakepapirkledt stekebrett. Lag en
fordypning og ha litt syltetøy på hver cookie. Det er viktig at
syltetøyet er tykt.
Stekes ved ca 160 grader i ca 20
minutter, eller til de er passe stekt og syltetøyet har stivnet.
Steketiden vil være avhengig av hvor store kjeksene dine er og
stekeegenskapene til ovnen din. Pass derfor på mot slutten av
steketiden, kjeksen skal være ganske lys. Avkjøl bringebærcookiesene på
rist og oppbevar dem i kakeboks når kjeksene er helt avkjølte og tørre.
Nu har æ blanda deigen. Den e altfor blaut til å kunne rulles i ei pølse, det e ihvertfall helt sikkert. Det ser ut som om ho har skrevet opp et egg for mye. Fant ei anna lignanes oppskrift med bare ett egg. Ka gjør æ nu?
No comments:
Post a Comment