Monday, May 16, 2016

Eggekrem, vaniljekrem, romkrem

(fra detsoteliv.no)

Ingredienser:
5 eggeplommer
4 ss sukker
2,5 dl kremfløte
3 ts maisenna

Fremgangsmåte:
Ha alle ingrediensene i en kjele og varm opp mens du visper hele tiden.
Ta kjelen av varmen rett før kremen begynner å boble. Den ferdige eggekremen skal bli glatt og tykk. Hvis du synes at kremen ikke har blitt tykk nok, kan du ta kjelen av og på varmen et par ganger, men pass på at eggekremen ikke koker, ellers kan den skille seg.

Hadde den lille plata på 3. Funka fint. Eggekremen bjynte akkurat å skille sæ, så æ satt gryta i kaldt vann, og da gikk det bra. Det blei snerk på når den va avkjølt, så man bør kanskje røre litt mens den kjøles.

Hadde i ei spiseskjei konjakk. Fin smak. Kunne kanskje vært mer. Skal brukes i Kvæfjordkake.

No comments:

Post a Comment