Monday, May 16, 2016

Kvæfjordkake

  Blanding av oppskrift fra dn.no og detsoteliv.no

Bunn

  • 100g smør
  • 100g sukker
  • 4 eggeplomme
  • 4 ss lett-melk
  • 100g hvetemel
  • 1ts bakepulver

Mandelmarengs

  • 200g sukker
  • 100g eggehvite
  •  40-50g mandler i skiver

Konjakk-krem

Se forrige post.

Kakebunn

Rør smør og sukker til det er lyst og luftig. Bland inn eggeplommer og melk. Tilsett hvetemel og bakepulver og rør det hele glatt. Bruk en palett og stryk ut røren på et brett, 30x40 cm.

Mandelmarengs

Forvarm stekeovnen til 150°C. Pisk eggehvitene og 1/3 av sukkeret til løs marengs. Tilsett 1/3 til av sukkeret litt etter litt og pisk marengsen stiv. Tilsett det siste av sukkeret og pisk godt inn. Stryk marengsen utover kakebunnene som du har strøket ut på bakepapiret. Dryss mandler i skiver på marengsen.
Stek bunnene i cirka 20 minutter. Skru ned varmen på ovnen til 140°C og stek i cirka ti minutter til. Kjenn på marengsen. Den skal være sprø. La bunnene bli avkjølt før du tar dem av bakepapiret. De skal være myke inni og sprø utenpå.
For et annet utseende kan marengsen has i en sprøytepose med en tyll på cirka én centimeter og så sprøytes på kaken.

Fyll

5 dl ferdig romkrem
3 dl kremfløte

Sverres Sætres tips & triks

1. Pisk eggehvitene på lav hastighet, og ha i en klype salt, det binder proteinet og marengsen blir bedre. Siste 1/3 av sukkeret kan has i når marengsen er stiv.

Vi får se...

Kaka blei fin. Marengsen blei for søt, prøve med 150 g sukker neste gang.

No comments:

Post a Comment