Fant den her oppskrifta på trinesmatblogg.no, circa:
- 425 g hvetemel
- 175 g sammalt hvete, fin
- 75 g gresskarkjerner
- 75 g sesamfrø
- ca. 1 ts havsalt
- ertestor klump me gjær
- 5 dl vann, romtemperert
Bland alt i hop, la stå over natta i romtemperatur. Deigen blei ganske laus, kanskje litt for laus æ vet ikke. Hadde nok oppi litt mer vann kanskje enn det sto i oppskrifta. Hvelva den over på bakepapir me masse mel. Bretta fire gang, la bakebolla over og lot den heve to tima til. Stekte den i rummertopf (husk å vanne den). Satt ovnen på 250 grader og satt rummertopfen inn. Når den va blidd 250 grader stappa æ deigen oppi rummertopfen, på med lokket og inn i ovnen på nederste rille. Stekte det i 30 minutt, deretter 10 min uten lokk på 225 grader.
Brødet hørtes hult og fint ut når æ tok det ut, men det va ikke blidd helt ferdig stekt. Det va synd, for æ trur det hadde blidd et fantastisk brød. Det kan entn være at æ hadde i for mye vann, eller det at ovn vårres har problema me å holde 250 grader. Ska prøve en gang til, og da satse æ på 40-50 min.
No comments:
Post a Comment