Henta den her oppskrifta fra detsoteliv.no og fulgte den slavisk. Funka som fan. Eneste e at glsurn må vær ganske varm når man smør den utover, så det e ikke nå vits i å starte med den før kaka e ute av ovn.
Ingredienser
300 g smør
600 g sukker
4 egg
3,5 dl melk
500 g hvetemel
1 ss vaniljesukker
4 ts bakepulver
4 ss kakao
Glasur:
75 g smør
7 ss sterk kaffe
4 ss kakao
3 ts vaniljesukker
450 g melis
Pynt:
kakestrøssel
600 g sukker
4 egg
3,5 dl melk
500 g hvetemel
1 ss vaniljesukker
4 ts bakepulver
4 ss kakao
Glasur:
75 g smør
7 ss sterk kaffe
4 ss kakao
3 ts vaniljesukker
450 g melis
Pynt:
kakestrøssel
Fremgangsmåte
Pisk
mykt smør og sukker til luftig smørkrem. Pisk inn ett egg om gangen.
Sikt sammen de tørre ingrediensene. Rør det tørre og melken vekselsvis
inn i deigen.
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i 30 min. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av langpanne og fjern bakepapiret.
Til sjokoladeglasuren smeltes smøret i en liten kjele. Rør inn kaffe, kakao og vaniljesukker. Ha til slutt i melisen og rør til glasuren er glatt og helt uten klumper. Sett glasuren kjølig til den har passe smørekonsistens.
Smør glasuren jevnt over kaken. Strø over kakestrøssel og del kaken opp i firkanter.
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i 30 min. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av langpanne og fjern bakepapiret.
Til sjokoladeglasuren smeltes smøret i en liten kjele. Rør inn kaffe, kakao og vaniljesukker. Ha til slutt i melisen og rør til glasuren er glatt og helt uten klumper. Sett glasuren kjølig til den har passe smørekonsistens.
Smør glasuren jevnt over kaken. Strø over kakestrøssel og del kaken opp i firkanter.
Tips
Kaken er fin å fryse, også med glasur.
No comments:
Post a Comment