Veldig gledelig fikk æ en invitasjon til Kai Arne og Andreas sitt bryllup, som skal stå 30. august. Ka gjer man i gave? Hjemmelaga likør, det må vær bra.
1 liter rips fra frysern
4 tjukke skiver appelsin (skallet tadd av med kniv)
1 vaniljestang (fra vaniljesukkeret)
400 g sukker (vanilje, brunt og hvitt)
Amundsen vodka
Alt det her sku da oppi et glass som sku oppi en slags gedigen glasskolbe (også en del av gaven, trur han Andreas like den). Så da endte det me et 1,5 liters moderne norgesglass. Det blei ikke plass til mer enn en halv liter vodka, nåkka som e i minste laget, men sånn blir det nu.
I oppskrifta æ leste, så sku det vær 700 g sukker på 500 g rips. Æ syns det hørtes sykt mye ut. Og det sku vær skallet til en appelsin. Men den appelsin' æ hadde hjemme va det ikke nå fint skall på, så æ får heller tilsette etterhvert. Men skivan e jo veldig dekorativ, da. Æ e jo eller litt skeptisk til appelsin i likør, etter mamma sitt eksperiment, som gikk som følger.
Ta en hel appelsin. Dryl i en nevve nellikspiker. Sett det på sprit. Vent til julaften. Servér.
Det ho hadde glemt va de 64 sukkerbitan. Han Joakim va den eneste som ville drikk det. Han va fjortn, og blanda me cola.
No comments:
Post a Comment