Idéen va å lage paibunna i muffinsforman (altså, sånne ganske store muffinsforma på et brett, ikke papirforma), fryse dem ned, og så har man en kjapp middag.
Æ lagde en deig på den her oppskrifta:
250 g hvetemel
150 g smør
0,5 dl kaldt vann
Man ska ikke kna en paideig, bare få den ihop. Starte me kaldt smør i terninger som smuldres i melet, smuldre, smuldre, smuldre. Tilsett vann, tjopp, tjopp, tjopp, ferdig. Så sku den hvile i kjøleskapet i minst én time.
Tok den ut og bjynte å kjevle. Men det gikk ikke så bra, for de der muffinsforman e så djup, så det e vanskelig rett og slett. Så kom ho Rebekka, og da va det bare å gi opp. Æ stappa deigen tilbake i kjøleskapet, og lot den ligge der mens vi drakk opp nestn all ølla.
Så kom han Øystein og sku snakke om litt kjedlie ting, så da tok æ deigen fram igjen. Æ stakk ut bunn me en hane-kopp, og så skjærte æ ei remsa som æ la langs kantn. Æ satt det i kjøleskapet igjen, for det ska hvile 30 min i forma.
På søndagen hadd' æ'kke sjans, så paien sto helt til mandag.
Stekte det på 200 grader i 8 min, midt i ovnen. Oppi hvert skall hadde æ ei muffinspapirform og fylte den me linser, sånn at paien ikke sku svulme opp. Det fungerte bra.
Lot paian stå litt i forma før æ kakka dem ut. Ser ut som dem va litt lite stekt i bunn', så kanskje man ska steike nederst heller. Dessutn lure æ litt på om det kanskje va for mye deig. På ei anna oppskrift æ så va det bare 100 g smør
No comments:
Post a Comment