Monday, June 16, 2014

Pitabrød

Det må nu også vær bra å ha i frysern.

Så æ fant ei oppskrift på ei veganersia.

2 ts tørrgjær
2 dl vann
ei lita ts salt
1 ts maltekstrakt (eller anna søtt)
2 ss olivenolje
100 g sammalt hvete
ca 300 g hvetemel

Bland alt i hop og elt i 15 min (det e skikkelig lenge). Hev i én time. Sidn ho Rebekka kom og alt det der, så måtte æ bare kaste den fine, fine deigen (den va blidd sur i kjøleskapet), men idag prøve æ på nytt.

Et tips va å kjevle ut pitabrøan på en handduk, men det ga æ opp, for handduken bare glei fram og tilbake på bordet. Så æ kjevla ut rett på bordet. Og snudde leivan, men det sku æ kanskje ikke gjort, vi får se. Etterheving mellom to handduka i ca 45 min. Nu har dem logge litt lengar, da, for det tok så lang tid å varme opp ovn'.

Stekte i 5-6 min på 275 grader midt i ovnen. Alle blåste sæ opp. Juhu!

Avkjøle i stabel på rist under handkle (så synk dem sammen).

---

Funke dårlig å tine dem i ovnen, skorpa blir for sprø (kanskje æ må steik dem mindre neste gang). Tining på benken funke fint.

No comments:

Post a Comment