Ho Heidi satt mæ på idéen om linseburgera. Steike opp nån og så fryse dem ned enkeltvis, så har man middag på en-to-tre. Og det e billig, som va et poeng for ho. Og det e kjøttfritt, som æ tenke e bra. Æ lagde en runde me burgera, med deig circa sånn her
- grønne linser, lagt i blaut over natta og kokt mør
- ei gulerot kokt lammi
- en halv finhakka løk
- et par kokte poteta æ fant i kjøleskapet
- tomatpuré
- garam masala
- potetmel
- ett egg
Etter å ha kokt linsan satt æ dem i kjøleskapet, i kokevannet, for æ fant på nå anna å gjør. Og der sto dem sikkert en hel dag. Det va ikke så lurt, for da va på en måte vannet og linsan blidd ett. Det blei en veldig laus deig, så æ måtte bruke ganske mye potetmel. Men det blei godt. Æ stekte nån i panna, og nån i ovnen. Dem som blei stekt i ovnen fikk ikke sånn fin steikeskorpe, men det gjør ikke nødvendigvis nåkka, for dem ska jo steikes i panna igjen når dem tas opp av frysern.
Nu prøve æ på nytt
- 250 g grønne linser
- 250 g kikerter
- 1 stor gulrot
- 2 egg
- skorper fra en halv loff (fordi han øystein lage croque madam)
- tomatpuré
- cummin
- salt
- nån tørka potetflak
Linsan og kikertan blei lagt i blaut over natta. Så kokt i ca 1/2 time, lammi gulrota. Vanne blei sika av, og æ fjerna skallet på kikertan.
Apropos; æ leste en gang at man burde ha bakepulver i kikertvannet når man sku lage hummus. Det viste sæ å egentlig bare gjelde hvis du bor på plassa med veldig kalkholdig vann. Her va resultatet at skallet løste sæ opp og blei umulig å fjerne fra erteran. Ikke bra.
Så moste æ og moste æ og moste æ med potetmoser (vi har snakka om å kjøpe oss stavmixer, men æ e skeptisk til alt som tar plass, spesielt hvis det går på strøm, da e det akkurat som det tar mere plass). Tilsatte egg, tomatpuré, salt, cummin, loffskorper, og tørska, mortra potetflak. Nu har æ satt det i kjøleskapet for å hvile. Loffen må sug til sæ vann, det e kanskje det viktigste. Æ vet ikke om æ gidd å gjør mer ikveld.
No comments:
Post a Comment