Saturday, June 7, 2014

Pizzabunn på nytt

Æ fulgte den samme oppskrifta, og gjor mæ nån erfaringer:

- Hevinga bør vel skje under plast. Æ heva under handduk, men da blei det ganske tørt.

- Æ stekte utn fyll, og den første pizzaen blei mer et pitabrød, for æ hadde ikke prikka.

- Så derfor prikka æ me rutekjevla, og det va ikke helt optimalt, men ok.

- 250 grader, nest øverst i ovnen. 4-5 minutter. Ovnen klar ikke å hold følge, så man bør kanskje heller vente litt mellom hver runde.

- Æ avkjølte på rist me ei anna rist over sånn at bunn' sku hold sæ flat.

- Til slutt hadde æ på tomatsaus, og stekte 1-2 minutt på 250 grader øverst.

Tomatsaus:

10 pittersmå løk stekt blank i olivenolje. Tilsatte 4-5 fedd hvitløk. Så to pakka á 500 g me hakka tomata, vann, en god dæsj oregano, og en god dæsj basilikum. Kokte det hele inn ca 2 tima. 1 skjei sukker, 1 skjei salt og 12 omganga på pepperkverna.

No comments:

Post a Comment