En supergod vegetarrett som både er sunn og fargerik. Her har
Brimi brukt fire forskjellige typer beter og satt sammen til en
delikat betetallerken.
(2-3 porsjoner)
Du trenger:
4-6 hvite beter
1 stor chioggiabete («polkabete»)
4-6 rødbeter
1/2 dl hvitvinseddik
1/2 dl brunt sukker
Pure:
3 store gule beter
200 g smør
Litt salt
Slik gjør du:
1. Skrell de gule betene, og del dem i grove biter. Kok dem møre i smøret. Kjør til en glatt krem i kjøkkenmaskin, og juster konsistensen med litt av smøret. Smak til med salt.
2. Bak de hvite betene med skrellet på i rundt 45 minutter på 180 grader.
3. Kok rødbetene i lettsaltet vann til de er møre. Skrell dem, bruk engangshansker hvis du ikke vil bli rød på hendene! Ha like deler hvitvinseddik og brunt sukker i en kjele, og kok litt inn. Surr rødbetene i dette noen minutter til de er fint karamelliserte.
4. Kutt den rå «polkabeten» i tynne skiver med en mandolin eller ostehøvel. Drypp skivene med god olivenolje og hvitvinseddik.
5. Fordel pureen utover et fat, og legg karamelliserte rødbeter og de bakte hvite betene oppå. Topp med rå skiver med «polkabeter». Server mens alt er lunt, men dette er godt kaldt også!
(2-3 porsjoner)
Du trenger:
4-6 hvite beter
1 stor chioggiabete («polkabete»)
4-6 rødbeter
1/2 dl hvitvinseddik
1/2 dl brunt sukker
Pure:
3 store gule beter
200 g smør
Litt salt
Slik gjør du:
1. Skrell de gule betene, og del dem i grove biter. Kok dem møre i smøret. Kjør til en glatt krem i kjøkkenmaskin, og juster konsistensen med litt av smøret. Smak til med salt.
2. Bak de hvite betene med skrellet på i rundt 45 minutter på 180 grader.
3. Kok rødbetene i lettsaltet vann til de er møre. Skrell dem, bruk engangshansker hvis du ikke vil bli rød på hendene! Ha like deler hvitvinseddik og brunt sukker i en kjele, og kok litt inn. Surr rødbetene i dette noen minutter til de er fint karamelliserte.
4. Kutt den rå «polkabeten» i tynne skiver med en mandolin eller ostehøvel. Drypp skivene med god olivenolje og hvitvinseddik.
5. Fordel pureen utover et fat, og legg karamelliserte rødbeter og de bakte hvite betene oppå. Topp med rå skiver med «polkabeter». Server mens alt er lunt, men dette er godt kaldt også!
No comments:
Post a Comment