- 2,5 dl melk (ca. 25 grader)
- 1,5 dl vann (ca. 25 grader)
- 1/2 ts sukker
- ca. 1 ts salt
- ca. 15 g fersk gjær
- 150 g Møllerens sammalt hvete, finmalt (sponset)
- ca. 400 g Møllerens hvetemel (sponset)
- 50 g smør, i terninger
- vann til pensling + sesamfrø
Ha alle ingredienser til gjærdeigen, med unntak av smøret, i kjøkkenmaskinen og elt i ca. 10 minutter på sakte til middels fart. Tilsett smør i små terninger og elt til deigen slipper kantene i eltebollen og alt smøret er eltet godt inn i deigen, etter 5-10 minutter. Øk farten underveis. Du skal nå ha en elastisk og smidig deig som lett lar seg forme (hvis ikke, tilsett mer mel eller vann dersom deigen din er hhv klissete eller fast). Dekk bakebollen med lokk eller plast, og sett deigen på et trekkfritt sted og la heve til dobbel størrelse (ca. 45-60 minutter).
Ha deigen på melet underlag og del den i 10-12 emner. Trill emnene til boller som du trykker flate med håndflaten, og legg dem på bakepapirkledd stekebrett. La brødene etterheve under klede i 30-45 minutter. Pensle brødene med lunkent vann og strø på sesamfrø.
Stek brødene ved 225 grader i 10-12 minutter. Steketiden vil variere etter hvor stort bakverket ditt er og hvilke stekeegenskaper ovnen din har, så følg med mot slutten av steketiden. Avkjøl hamburgerbrødene på rist.
No comments:
Post a Comment