Thursday, November 12, 2015

Lammeskav

  • ca 500 g strimlet lammekjøtt fra lammelår eller frossent lammeskav
  • 2 ss margarin /olje til steking
  • 300 g kantarell eller annen sopp
  • 1 bunt frisk dill
  • 1 stk løk i grove biter
  • 1 beger crème fraîche orginal, 35 %
  • 2 dl hvitvin eller eplemost/eplejuice
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper 

Slik gjør du: 
  1. Fres kjøttet i en varm gryte i to omganger. På denne måten blir kjøttet stekt og ikke kokt.
  2. Fres sopp og løk raskt før du har kjøttet tilbake i gryta. Kok dette sammen med hvitvin i ca 5 minutter.
  3. Rør inn crème fraîche, hakket dill, salt og pepper og la alt småkoke i 5-10 minutter.
Server med kokte poteter eller brød. Og selvfølgelig tyttebærsyltetøy!
Lammeskav får du kjøpt fryst i enkelte deler av landet. Spør evt. i kjøttdisken om de kan lage det for deg, eller lag det selv. Det er lettest å få tynne og fine skiver dersom kjøttet er halvfryst. Bruk stek eller bog, og skjær/skav av skiver 1-4 millimeter tykke.

No comments:

Post a Comment