- ca 500 g strimlet lammekjøtt fra lammelår eller frossent lammeskav
- 2 ss margarin /olje til steking
- 300 g kantarell eller annen sopp
- 1 bunt frisk dill
- 1 stk løk i grove biter
- 1 beger crème fraîche orginal, 35 %
- 2 dl hvitvin eller eplemost/eplejuice
- 1 ts salt
- 1⁄2 ts pepper
Slik gjør du:
- Fres kjøttet i en varm gryte i to omganger. På denne måten blir kjøttet stekt og ikke kokt.
- Fres sopp og løk raskt før du har kjøttet tilbake i gryta. Kok dette sammen med hvitvin i ca 5 minutter.
- Rør inn crème fraîche, hakket dill, salt og pepper og la alt småkoke i 5-10 minutter.
Lammeskav får du kjøpt fryst i enkelte deler av
landet. Spør evt. i kjøttdisken om de kan lage det for deg, eller lag
det selv. Det er lettest å få tynne og fine skiver dersom kjøttet er
halvfryst. Bruk stek eller bog, og skjær/skav av skiver 1-4 millimeter
tykke.
No comments:
Post a Comment