Thursday, November 12, 2015

Sylta rødbeter

  •   1 kg rødbete

Syltelake:

  • dl eddik, 7 %
  • 2,5vdl vann
  • 1,5 dl sukker
  • 1 ts karve
  • 1 laubærblad
Slik gjør du:
1. Kok rødbeter med skall til de er møre, ca. 1 time. Avkjøl litt, og klem dem ut av skallet (bruk gummihansker).
2. Kok opp ingredienser til laken og avkjøl. Skjær rødbeter i biter, skiver eller strimler og legg dem på rene, tørre glass. Tilsett krydder.
Prøv deg fram med andre krydder, for eksempel chili, laurbærblad, kanel eller nellik. Du kan også erstatte ca. 1/3 av eddiken med balsamico for å få en mer spennende smak.
3. Hell over laken og sett på lokk. La stå og trekke smak i ca. 2 uker.

Den opprinnelige oppskrifta har dobbelt så mye lake, men da blir det veldig mye lake.

No comments:

Post a Comment