- 1 kg rødbete
Syltelake:
- 3 dl eddik, 7 %
- 2,5vdl vann
- 1,5 dl sukker
- 1 ts karve
- 1 laubærblad
Slik gjør du:
1. Kok rødbeter med skall til de er møre, ca. 1 time. Avkjøl litt, og klem dem ut av skallet (bruk gummihansker).
2.
Kok opp ingredienser til laken og avkjøl. Skjær rødbeter i biter,
skiver eller strimler og legg dem på rene, tørre glass. Tilsett krydder.
Prøv deg fram med andre krydder, for eksempel chili,
laurbærblad, kanel eller nellik. Du kan også erstatte ca. 1/3 av eddiken
med balsamico for å få en mer spennende smak.
3. Hell over laken og sett på lokk. La stå og trekke smak i ca. 2 uker.
Den opprinnelige oppskrifta har dobbelt så mye lake, men da blir det veldig mye lake.
Den opprinnelige oppskrifta har dobbelt så mye lake, men da blir det veldig mye lake.
No comments:
Post a Comment