Thursday, July 16, 2015

Svinesteik

2,5 kg svinesteik med bein
1 ingefær
1 chili
4-5 fedd hvitløk
1 ss honning
romarinsalt
olivenolje

1 ss hvetemel
pepper
1 toppa ts rognebærgelé

Lot den tine i kjøleskapet i 2 daga, deretter en halv dag på benken. Burde nok logge lenger på benken, for temperaturen va bare 10 grader når æ satt den inn. Jo varmere den blei, jo mere blod slapp den, og det e sikkert en fordel at den har sloppe mest mulig blod.
Sett rumertopfen i vann.
Brun steika på alle sider i jerngryte i olivenolje. Brun litt ekstra på svorn.
Ha oppi ingfær, chili, hvitløk og honning. Steil litt til.
Ha alt i rummertopfen. Inn i ovnen på 70 grader. La stå opp til 24 tima.

Æ skrudde ned temperaturn litt om natta, men det va unødvendig. Skrudde den litt opp igjen neste dag. Tok ut steika når termometere viste 68 grader. Lot det hvile mens æ lagde saus.

Hadde plana om å grille svorn, men det ser ut til at grillelementet på ovnen ikke fungere.

Fin smak av ingefær. Chilien og hvitløken gjor ikke nå særlig utav sæ.


No comments:

Post a Comment