Den her e fra bestemora til samboern til ho Adriana. Det blei skikkelig mye mat. Det fyllte opp begge de ildfaste forman vårres. Men det blei godt. Orntli, orntli godt.
Ingrediensa:
Ingrediensa:
700 gram utvanna klippfisk, oppkokt og plukka i orntli små bita.
1 liter melk
6 eggeplomma (hviten skal piskes og brukes mot slutten)
250 gram creme fraiche
2 store fedd hvitløk, pressa.
6 toppa speseskjeier hvetemel
2 store løka, raspa
200 gram smør
4 ss olivenolje
100-200 g reven parmesanost
2 sss finhakka koriander
1 krm muskatnøtt
2 små chorizopølser
1 ss soyasaus
Framgang:
Steik hvitløk og løk gyllen i 100 gram smør og la dem godgjør sæ litt på svak varme
Legg til fisken og fortsett ved svak varme et par minutta
Steik
melet gyllent i 100 gram smør og spe på med 3/4 liter melk mens du
vispe (høres ut som kvitsaus). Fortsett å visp over svak varme til sausa
blir tjukk. Tilsett muskat, kok i 5 min.
Ta sausen av varmen og spe ut, via sil, med eggeplomman opprørt i 1/4 liter melk.
Visp sausen godt og sett tilbake på svak varme, smak til med salt. Ta av plata så snart sausen bynn å koke.
Spre
sausen jamnt over fisken, over svak varme (regne med at den har vært av
plata mens du har lagd sausen), mens du hele tida røre.
Legg til litt parmesanost, creme fraiche og koriander.
Ta av plata. Visp eggehviter, vend inn. Hell over i smurt, djup ildfast form.
Steik nederst i ovnen på 200 grader til overflata blir gyllen (ca 10 min).
Ta
kjapt ut av ovnen, spre chorizo og reven ost over formen, og sett inn i ovnen igjen. Steikes i 20
minutt.
aiaiai! der sku man vært! nu altså, æ va jo der da.
ReplyDelete