Deig:
200 g mel
1 ts salt
100 g smør
1/2 dl vann
1 ts eddik
Mel, salt og smør blandes godt sammen.
Tilsett vann og eddik, elt deigen smidig.
La deigen ligge kaldt ca 30 min.
Kle smurt terteform.
Fyll:
750 g spinat
50 g røkt bacon
1 løk
1 fedd hvitløk
1/2 ss smør
1 ss mel
1/2 dl melk
2 dl creme fraiche
2 egg
salt & pepper
revet muskatnørr
Forvell spinaten og hakk de.
Skjær bacon i terninger, hakk løk og hvitløk, og steik det i smør.
Bland mel og melk i risteglass, ta panna av plata og hell over.
Tilsett spinat og 1 dl creme fraiche.
Smak til med krydder og hell over i tertebunnen.
Pisk eggene med 1 dl creme fraiche. Hell over.
Steik ved 200 grader nederst i ovnen i ca 45 min.
No comments:
Post a Comment