Sunday, June 14, 2015

Bacalao

Fant den her på nrk.no, nån som hadde vunne bacalao-mesterskap. Hadde ikke fiskekraft, så brukte bare vann. Vanskelig å tilpasse styrkegraden. Den blei perfekt, men det va bare flaks. Den opprinnelige oppskrifta hadde mindre fisk og mer potet, men æ syns det må være såpass me fisk. Brukte jerngryta, og den blei akkurat litt for lita.

BACALAO BRAENDELANDIS FILIAE

Ingredienser:
1,5 kg utvanna klippfisk
1,5 kg poteter – helst Beate
3 middels store løk
2 fedd finhakket hvitløk
3 bokser grovhakkede tomater
en tube tomatpuré
2 røde paprika
200 g hele svarte oliven uten stein
3-4 ts malt cayenne
4 dl fiskekraft

Olivenolje nok til å dekke bunnen av kjelen

 Del fisken i biter på ca 5 x 5 cm. Skjær poteten i skiver på ca 1 cm. Del løken i to, og skjær deretter i tynne halvsirkler. Bland med den finhakkede hvitløken. Skjær paprikaen i strimler.

4 dl fiskekraft og tomatpuré blandes godt sammen med 1 teskje malt cayennepulver. Hell i olivenolje så det dekker bunnen av kjelen godt; bruk stor kjele. Varm opp så det ryker, og sett deretter kjelen i kaldt vann så oljen avkjøles. Dette gjør at mindre brennes i bunn. Legg deretter lagvis, i 3 lag, i denne rekkefølgen: Poteter, klippfisk, løk/hvitløk, 1 boks grovhakkede tomater, paprika, oliven, 1 ts cayenne. På toppen helles fiskekraft/tomatpuré-blandingen. La småkoke med lokk i 1 time, og deretter uten lokk i 30 min. Rist ofte på kjelen så det ikke brenner seg på bunnen.

No comments:

Post a Comment