Fant den her på nrk.no, nån som hadde vunne bacalao-mesterskap. Hadde ikke fiskekraft, så brukte bare vann. Vanskelig å tilpasse styrkegraden. Den blei perfekt, men det va bare flaks. Den opprinnelige oppskrifta hadde mindre fisk og mer potet, men æ syns det må være såpass me fisk. Brukte jerngryta, og den blei akkurat litt for lita.
BACALAO BRAENDELANDIS FILIAE
Ingredienser:
1,5 kg utvanna klippfisk
1,5 kg poteter – helst Beate
3 middels store løk
2 fedd finhakket hvitløk
3 bokser grovhakkede tomater
en tube tomatpuré
2 røde paprika
200 g hele svarte oliven uten stein
3-4 ts malt cayenne
4 dl fiskekraft
Olivenolje nok til å dekke bunnen av kjelen
Del fisken i biter på ca 5 x 5 cm. Skjær poteten i skiver på ca 1 cm. Del løken i to, og skjær
deretter i tynne halvsirkler. Bland med den finhakkede hvitløken. Skjær
paprikaen i strimler.
4 dl fiskekraft og tomatpuré blandes
godt sammen med 1 teskje malt cayennepulver. Hell i olivenolje så det
dekker bunnen av kjelen godt; bruk stor kjele. Varm opp så det ryker, og
sett deretter kjelen i kaldt vann så oljen avkjøles. Dette gjør at
mindre brennes i bunn. Legg deretter lagvis, i 3 lag, i denne
rekkefølgen: Poteter, klippfisk, løk/hvitløk, 1 boks grovhakkede
tomater, paprika, oliven, 1 ts cayenne. På toppen helles
fiskekraft/tomatpuré-blandingen. La småkoke med lokk i 1 time, og
deretter uten lokk i 30 min. Rist ofte på kjelen så det ikke brenner seg
på bunnen.
No comments:
Post a Comment