Saturday, June 6, 2015

Pecan pie

Fra detsoteliv.no

Ingredienser

Paibunn:
185 g hvetemel
125 g kaldt smør
1 ss melis
2-3 ss kaldt vann
Fyll:
3 egg
30 g smør
2 ss hvetemel
1 ts vaniljesukker
125 g sukker
3 dl lys sirup
200 g pecannøtter
Pynt:
100 g pecannøtter

Fremgangsmåte

Smuldre smøret i mel og melis med fingrene og samle sammen deigen med kaldt vann. Sett deigen i kjøleskapet så lenge.
Plukk ut pene pecannøtter til pynt. Hakk resten fint. Pisk eggene lett sammen i en bolle. Smelt smøret og sirup i en liten kjele. Mens det avkjøles, trykk deigen utover i bunn og kanter på en smurt springform. Set tilbake i kjøleskapet. Pisk smør, sirup, mel, vaniljesukker og sukker sammen med eggene. Rør inn de fint hakkede pecannøttene. Fordel fyllet i paiskallet og legg de pene pecannøttene oppå fyllet i et pent mønster.
Stek paien midt i ovnen ved 220°C i 10 min. Skru ned varmen til 165°C og stek videre i 40 min til. Avkjøl paien før servering.

Æ fikk ikke smakt på kaka, men man får vel tru den va god da.

No comments:

Post a Comment