Fant den her oppskrifta, husk ikke kor, og fikk han Øystein til å lag det.
DAG 1:
1 ss sennep
6-7 fedd hvitløk
1-2 ss eplecidereddik
maldonsalt, 1% av lårets vekt
rosmarin
estragon
einebær
hel pepper
olivenolje
Lag små lommer i kjøttet og legg ett einebær, ett pepperkorn og ett fedd skrelt hvitløk i hver. Smør inn låret med ei blanding av sennep, salt, rosmarin og estragon. Legg ett lag sølvfolie og ett lag bakepapir i en ildfast form. Ha litt olje på bakepapiret. Legg låret på bakepapiret og hell i eddiken. Sett kjøttet i kjøleskapet over natta.
DAG 2:
Ta ut kjøttet. Vent i to timer. Hell litt vann i langpanna. Steik på 65-75 grader i 14-18 timer.
DAG 3:
Linser kokt med rødvin og krydder. Syns å huske at det ikke blei så vellykka, så æ orsk ikke å skriv det ned.
No comments:
Post a Comment